Home » Blubsis » Legacyt #3, #4

Legacyt #3, #4

(Kaksi pystyyn kuollutta blubsista tai ainakin niiden poikasta. Ei niistä/näistä sen enempää.)

#4 – Ihmisluonnon Hyvyys ja Pahuus – 29.7.-11

Pysykää kanavalla vaan, mutta unohtakaa koko juttu; kun ei viikon kuluttua julkaisupäivästä ole yhtään ajatustakaan annettu koko tekstille saatika saatu tekstiin liittyen, voidaan unohtaa koko roska. Pääpointti alkuideassa oli kierosti päätellen todistaa jokaisessa tilanteessa kaikki mahdolliset teot tekopyhiksi, itsekeskeisiksi ja yksipuolisiksi. Ja lopuksi laittaa pieni yllättävä käänne, jonka partikulaarit ovat päässeet unohtumaan. Niin että vuoden päästä varmaankin yritetään uudestaan kirjoittaa blubsis :P

#3+sqrt(2)*i – Novus Ordo Seclorum Plantae – 10.10.10

Joops. Oli jonkin aika sitten tarkoitus kertoa kasvien valtaannoususta, mutta inspiraatio niinsanotusti katosi jonnekin teille tietymättömille. Auotaan nyt kuitenkin hieman muistiinpanoja ja ajatuksia niiden taustalla.

Pääpointti: entä jos kasveilla on tietoisuus? Tällä tarkoitetaan tietenkin tietoisuutta meidän ymmärtämällämme tavalla; tietenkin, methinks, ne ovat jollaki tavalla ajattelevia maailmakaikkeutta kanssamme asuttavia olioita, mutta jospa niiden tietoisuus olisikin samankaltaista kuin meidän ‘suurten ajattelijoiden ja planeetan valtiaitten’? Meistä ei olisi vastusta kasvikunnan valtaannousulle. Kuka uskaltaisi nukkua, kun esimerkiksi paprikakasvit ja monet köynnökset kasvavat otollisissa olosuhteissa kymmeniä senttejä yössä?

Mitään vesimassaa lähellä ei saattaisi käydä. Vedessä piilee miljardeja leviä (…jos ne nyt ovat kasveja). Kuulostaako tutulta? Lähes-rajatulla-alueella liikkuu lukematon määrä murhanhimoisia mikrokokoisia eliöitä, jotka toimivat laumana tai parvena yhdessä tuhotakseen minkä tahansa tarpeeksi lähelle tulevan.. Minkä tahansa? Kirjasto ekstraisolla koolla (kirjain taikka koko, molemmat kunnioitettavia) ei ollut mistään kotoisin: siellähän pysyivät pikku pirpanat varjoissa ja yhdellä, muutenkin tyhjällä planeetalla: ihminen ei pärjää ilman kasvillisuutta, mutta entä jos kasvillisuus tietää pärjäävänsä varsin hyvin ilman meitä? Huonekasvisi saattaa tällä hetkellä suunnitella kuristavasi sinut ensi yönä. “Death by a ficus.”

Syökää kasviksenne. Ennen kuin ne syövät teidät.

Advertisements

Kuitenkin mieles tekee sanoa jotai:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s